Archívum

2011.09.12 Ifjabb Tóthé a bajnoki ezüst

Két perc. Mennyi az egy kétnapos versenyhez mérve? Jóformán semmi! De nagyon tud hiányozni az ember életéből.

Tovább

2011.09.10 Fent és lent, majd megint fent

Ifjabb Tóth János és Tagai Róbert hullámvasúton érezhette magát szombaton. Fentről indult, majd a mélybe zuhant (s az érzés ugyanúgy gyomorszorító volt, mint a vidámparkban, csak éppen csöppet sem volt vidám), majd megint elsimultak a dolgok, s a hangulat kezdett kicsit emelkedni. Igaz, a mélypontról nem volt nehéz.

Tovább

2011.09.09 Végre elkezdődött

A Mecsek rali péntek esti prológján a portugál Bruno Magalhaes volt a leggyorsabb Peugeot-pilóta. A 45. Canon Mecsek-rali előtt (amely idén először része az IRC-sorozatnak) sajtótájékoztatón latolgatták az esélyeket a Peugeot leányvállalatok által támogatott csapatok pilótái, illetve navigátorai. A versenyzők a számukra új pályákról, tervekről és reményekről beszéltek.

Tovább

2011.09.09 Számolgatni fölösleges!

Ifjabb Tóth János és Tagai Róbert nem számolgat. A Peugeot 207 S2000-essel száguldó kettős a hétvégi Mecsek-ralira készül, amelyen egyrészt eldől a magyar bajnoki cím („Janika” egy ponttal vezet az összetettben, de rajta kívül még hárman esélyesek az elsőségre), másrészt a magyar párosok először mérhetik össze tudásukat a nemzetközi élmezőnyével az IRC-futam keretein belül. Mindkettő hatalmas kihívás, ifjabb Tóth mégsem „matekozik”, mert azt mondja, a maximumnál többet úgysem tud kihozni magából.

Tovább

2011.09.07 IRC: MECSEK RALLYE, MAGYARORSZÁG (8/11) 2011. Szeptember 9-11. Új terepen támadnak a Peugeot pilóták

Először látogat Magyarországra az International Rally Challenge (IRC) versenysorozat. A választást egyrészt a komoly hazai rali hagyomány, másrészt a sportág népszerűségének gyors növekedése indokolta. A 45. alkalommal megrendezett Mecsek-ralinak, amely egyben IRC futam is, a 165.000 lakosú Pécs ad otthont.

Tovább

2011.08.06 Ifjabb Tóth nyert és az élre állt!

Izgult. Hogyne izgult volna! Két gyorsasági szakasz volt hátra az Arad-raliból, ő vezetett a versenyben, és az volt a tét, hogy ha nyer, átveszi a vezetést az összetett pontversenyben.

Tovább

2011.08.06 Ifjabb Tóth második hellyel hangolt

Tudták, itt nyerni nem lehet, veszíteni viszont igen – nagyon is sokat. Az ifjabb Tóth János, Tagai Róbert kettős nehéz versenyre készült Arad környékén, de teljesen logikusan nem a pénteki 2 kilométeres, aszfaltos szakaszon szerette volna megnyerni az országos bajnokság ötödik (egyébként murvás) futamát. A Peugeot-páros nem kockáztatott, ám így is a második helyen végzett a szakaszon.

Tovább

2011.08.03 Az ismeretlen mindig izgalmas

Az nyer, aki a leggyorsabban alkalmazkodik a váratlan szituációkhoz, az ismeretlen pályákhoz. Ifjabb Tóth János és Tagai Róbert szerint ennyire egyszerű az esélylatolgatás a hét végén tartandó Arad-rali előtt, ami az országos bajnokság ötödik futama, s egyben az egyetlen külföldi verseny az idén.

Tovább

2011.07.10 Ez a harmadik, nem az a harmadik

A dobogós hely alapvetően mindig dicsőség, de van az a harmadik hely, amelynek örül az ember, s van, amelynek kevésbé.

Tovább

2011.07.10 Ifjabb Tóth a második helyen

Az ifjabb Tóth János, Tagai Róbert kettősnek nem volt tökéletes napja, de ahhoz képest, hogy az élmezőny fele már csak a pálya széléről figyelheti a versenyt, „Janika” elégedett lehet, hiszen egyrészt versenyben van, másrészt a győzelemért van versenyben a Veszprém-ralin – abszolút második helyét nagyon sokan örömest elfogadnák.

Tovább